Hoe moet je als spaarder reageren op een bankencrisis? Al je geld opvragen, is geen goed idee

Er is opnieuw heel wat onzekerheid over de financiële sector. Beleggers hebben de voorbije dagen massaal hun bankaandelen van de hand gedaan. Maar hoe moet je als spaarder omgaan met een bankencrisis?

Waarom is dit belangrijk?

De financiële sector krijgt de ene mokerslag na de andere te verwerken. Allereerst waren er de (quasi) faillissementen van de Amerikaanse banken Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank. Daar kwam deze week nog eens de onzekere situatie bij de Zwitserse reus Credit Suisse bij.

In het nieuws: De beurzen staan in rep en roer. Onzekerheid over de financiële sector doet veel beleggers naar de uitgang vluchten. De Europese bankindex is sinds eind vorige week met ruim 10 procent gezakt.

Analyse: Hoe moet je als spaarder omgaan met een bankencrisis?

  • Laten we beginnen met goed nieuws: in tegenstelling tot het kapitaal van de beleggers, wordt het spaargeld dat je parkeert bij de banken beschermd. In Europa, en dus ook in ons land, is er een depositogarantie tot 1
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer