Hoe goed doet je pensioenspaarproduct het in vergelijking met de anderen?

Net zoals de gewone beleggingen hebben de pensioenspaarproducten door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) dit jaar rake klappen gekregen. Maar viel de schade nog mee bij jou in vergelijking met anderen? Dankzij een nieuwe tool van de makelaar Immotheker kan je nu de gemiddelde historische prestaties van de pensioenspaarproducten raadplegen.

Waarom is dit belangrijk?

Niemand bleef dit jaar gespaard van het tumult op de beurzen. Die doken fors lager als gevolg van het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken en de onzekerheid die gepaard gaat met de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis. Ook de pensioenspaarproducten moesten daardoor terrein prijsgeven. Die worden immers blootgesteld aan wat er zich afspeelt op de financiële markten. De schade voor de defensievere profielen blijft beperkt, terwijl de verliezen voor de dynamische pensioenspaarders fors oplopen.

Het nieuws:  Immotheker heeft een tool gelanceerd waarmee je meteen de gemiddelde historische prestatie van de pensioenspaarproducten kunt checken.

  • De makelaar maakt daarbij een onderscheid tussen producten met (tak21-pensioenspaarverzekeringen) en zonder kapitaalgarantie (tak23-pensioenspaarverzekeringen en pensioenspaarfondsen).
  • Uit die vergelijking blijkt dat die met kapitaalgarantie dit jaar beter presteren, met rendementen van gemiddeld 0 tot 0,8 procent (per jaar), dan de p
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.