Hoe een sterke euro zorgt voor een lagere energiefactuur

De koers van de euro is deze week gestegen tot 1,09 dollar, het hoogste peil sinds april vorig jaar. Die opwaartse beweging heeft een positieve impact op de energiefactuur. Hoe komt dat?

Waarom is dit belangrijk?

Na een zwak jaar heeft de euro opnieuw de wind in de zeilen. De koers van de Europese munteenheid bedraagt nu 1,09 dollar. Vorig jaar op het dieptepunt was de koers nog gezakt tot 0,95 dollar. Dankzij een sterke euro worden onder meer de spullen die we invoeren uit de Verenigde Staten goedkoper.

Details: Er zijn twee redenen waarom de euro het momenteel zo goed doet.

  • Om te beginnen zijn de economische vooruitzichten voor de eurozone verbeterd. Uit de voorlopige cijfers van databedrijf S&P Global blijkt dat inkoopmanagersindex is gestegen tot 50,2 punten. Een indexstand groter dan 50 punten wijst op groei. De voorbije zes maanden was die index telkens onder die grens gedoken, wat dus wees op een economische krimp.
    • Joly bevestigt dat economen en analisten optimistischer zijn o
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer