Hilton schrapt meer dan tweeduizend administratieve banen

De Amerikaanse hotelketen Hilton Worldwide Holdings is van plan wereldwijd ongeveer 2.100 administratieve banen te schrappen. Dat heeft het concern gemeld. De hotelketen wijst naar de coronacrisis, die de toeristische sector zwaar heeft geraakt.

Naast de personeelsafslanking zal Hilton nog een aantal andere maatregelen nemen om de impact van de pandemie te trachten op te vangen.

Hilton zegt dat de coronapandemie de reiswereld en het toerisme voor ongekende uitdagingen heeft geplaatst. Het toerisme kwam door de lockdowns in vele landen immers nagenoeg compleet tot stilstand. Bovendien heeft het mogelijke besmettingsgevaar het publiek ook voorzichtig gemaakt. Veel hotelgasten blijven dan ook weg.

Looninlevering

De hotelgroep schrapt in zijn overkoepelende administratieve divisie ongeveer 22 procent van het totale personeelsbestand. Naast die ontslagen voorziet Hilton nog een aantal andere besparende maatregelen. Personeel zal langer op verlof worden gestuurd.

Tevens zullen vele werknemers slechts een beperkt aantal uren kunnen presteren. Tenslotte zal er ook met verdere loonsverlagingen rekening moeten worden gehouden.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig om de financiën te versterken en kosten te besparen om de crisis door te komen. ‘Sinds de oprichting van het bedrijf 101 jaar geleden heeft de hotelindustrie met een grotere wereldwijde crisis moeten afrekenen,’ aldus Christopher Nassetta, topman van Hilton Worldwide. ‘Het reizen is nagenoeg volledig platgelegd.’

Hilton telt in België vier hotels. Twee vestigingen bevinden zich in Brussel. Ook Antwerpen herbergt twee filialen van de groep. Deze hotels vallen echter niet onder Hilton Worldwide.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20