Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hiep, hiep, hoera! Patience op Windows wordt 30 en viert dat met een recordpoging

Logo Business AM
Tech

22/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

screenshot - Windows

Rode negen op de zwarte tien, koningen op het lege vlak en zo snel mogelijk vier azen leggen. Patience op Windowscomputers is verantwoordelijk voor heel wat uitstelgedrag in de kantoren. Het spel wordt op 22 mei 30 jaar jong en Windows viert dat met een recordpoging.

Solitaire, heet ie op Windows-computers, maar u kent het spel wellicht als Patience. De klassieker van Windows is vandaag 30 jaar oud en wordt nog alle dagen door 35 miljoen mensen gespeeld, zegt Microsoft. Dat is goed voor elke dag meer dan honderd miljoen pogingen.

Met de muis spelen

Microsoft Solitaire maakte deel uit van Windows 3.0 in 1990. Het doel achter het spelletje was vooral om mensen met een computermuis te leren werken. Virtuele kaarten grijpen, ze laten vallen en ze verslepen, leerde menig volwassene werken met de basisprincipes van Windows. En dat binnen het raamwerk van een gekend kaartspel.

Microsoft Solitaire, oorspronkelijk gekend onder de naam Windows Solitaire is een van de meest gespeelde spelletjes ter wereld. Het stond standaard geïnstalleerd op meer dan een miljard pc’s. Pas in 2012, bij de introductie van Windows 8, kwam Solitaire niet meer standaard bij uw pc.

Boss mode

Een leuk weetje: Solitaire kwam oorspronkelijk niet alleen in een standaardmodus, maar had zelfs een zogenaamde Boss Mode. Dat was een valse spreadsheet die zich over uw scherm ontrolde om uw baas in het ootje te nemen. De ontwikkelaar van het spel moest het laagje er uiteindelijk afhalen voor Solitaire geïnstalleerd werd.

Solitaire bestaat in 65 talen en wordt in meer dan 200 markten gespeeld. Pas in 2012, nadat het spel apart moest geïnstalleerd worden, kreeg het een update. Er zijn nu vijf spelmanieren. Dagelijkse uitdagingen, een competitieve modus, Xbox Live-integratie en u kan ook kiezen hoe moeilijk uw potje mag zijn.

In Windows 10 kwam Solitaire even terug op pc, maar u kan het nu ook op elk OS-platform installeren. Microsoft organiseert nu ook een recordpoging voor meest gespeelde spelletjes in één dag en u kan dat vanop quasi elk platform.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO