Het zit er bovenarms op tussen Conner Rousseau en Tom Van Grieken over de betoging van afgelopen zondag

Opvallend was ze wel, de Facebook-post die de socialistische voorzitter Conner Rousseau plaatste, na afloop van de betoging tegen het coronabeleid zondag. Die werd ontaard door stevige rellen met de politie en vernielingen in de hoofdstad.

  • Vlaams Belang was de enige partij die manifest mobiliseerde voor de betoging. Maar Rousseau ging in een post op Facebook nog een stapje verder. “Vlaams Belangers en antivaxers bekogelen de politie. Midden in een gezondheidscrisis. Laat u nooit wijsmaken dat die partij de politie steunt. Enkel als het is om gekleurde mensen slecht te maken. Respect voor de politiemensen die deze debielen weeral moeten trotseren. Ondertussen ploeteren ze voort in de ziekenhuizen. Hoedje af voor hen”, haalde hij uit.
  • Daarmee haalde Rousseau meteen het scherpste naar boven in de meestal beleefde Tom Van Grieken. “Wat een ongelofelijke leugenachtige kwal is Conner Rousseau eigenlijk”, zo sneerde hij. Waarna hij een hele reeks beelden van relschoppers gaf, en zijn volgers “zelf wilde laten oordelen”.
  • De kwaadheid van Van Grieken is ondertussen nog niet gezakt. Al twee dagen blijft hij tweeten over de beschuldiging. “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel”, zo stelt hij. Daarbij schermt hij met krantenkoppen, onder meer in Het Laatste Nieuws, waar men het heeft over “relschoppers die gekende voetbalhooligans en Brusselse jongeren waren”.
  • En opvallend, hij roept VRT- en Knack-journalist Rien Emmery, gekend als “Arbiter”, omdat hij fact checks doet, op om dit ook te onderzoeken. “Ah nee… tis een sos, dan knijpt Arbiter wel een oogje dicht. Voor de goede zaak uiteraard.” Ook vanmorgen had hij het nog eens daarover: “Al meer dan 5.000 mensen regeerden (sic) op de leugens van Rousseau. Geen enkele journalist, laat staan Emmery, die hem daarop aanspreekt. Over de linkse kameraad geen kwaad.”
  • Bij Rousseau klinkt het dan weer dat hij geen woord terugneemt van wat hij zei.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20