Het wordt druk ten huize Mahdi

Hij moet nog naar de IKEA, zo laat hij weten aan Het Laatste Nieuws, om daar meubels te gaan kopen, bedden onder andere. Maar de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is de ster van het moment bij Vivaldi, met zijn actie #plekvrij, waarbij hij opriep aan burgers om hun huis open te stellen voor vluchtelingen.

  • Die actie loopt als een trein: er zijn al meer dan 10.000 mensen die zich via hun gemeente hebben aangemeld als vrijwilliger, om vluchtelingen op te nemen. Het is de bedoeling dat die opvang geldt als crisisbuffer, tot er reguliere opvang zou zijn.
  • En uiteraard kan Mahdi zelf dus niet achterblijven: op de voorpagina van Het laatste Nieuws laat hij weten “heel graag zelf ook Oekraïners te gaan opvangen”. Alleen moet hij dus nog bedden gaan kopen, want “hij slaapt zelf al zes maanden op een matras”.
  • Hoeveel Oekraïners er effectief gaan komen, kan niemand voorlopig voorspellen. Maar de EU heeft haar grenzen wagenwijd opengezet, door Oekraïners toe te laten te komen zonder dat er een asielprocedure nodig is: een uitzonderingsmaatregel. 
Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20