Het is niet eenvoudig om het rendement van een vastgoedinvestering te berekenen

Op het internet vind je talloze projectontwikkelaars die vastgoedinvesteringen aan de man brengen. Daarbij worden er vaak mooie rendementen beloofd. Maar in realiteit is het niet eenvoudig om het rendement van zo’n vastgoedinvestering te berekenen. Je moet met verschillende factoren rekening houden.

Waarom is dit belangrijk?

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een vraag van een lezer. Die vroeg zich af of het mogelijk is om te beleggen in (Vlaams) vastgoed met een vast rendement. Heb je ook een vraag voor de redactie? Twijfel niet, en stuur die naar dit adres.

Context: Projectontwikkelaars pakken op hun sites soms graag uit met prachtige prognoses, waarbij ze doorgaans de nadruk leggen op een (vast) jaarlijks rendement.

  • Hoeveel het rendement uiteindelijk bedraagt, is afhankelijk van uiteenlopende factoren, waaronder locatie, type vastgoed, en de staat van het pand. Experts waarschuwen om voorzichtig te zijn als (vaste) rendementen van 5 procent of meer worden geafficheerd. Een realistisch nettohuurrendement voor een bestaande woning is bijvoo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer