Het geheime leven van de Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei

De Iraanse leiders zorgen goed voor zichzelf. Volgens de bekende Iraanse filmproducent en woordvoerder van de Iraanse oppositie Mohsen Makhmalbaf, leeft de Hoogste Leider van het land,  Ayatollah Ali Khamenei, in niet minder dan zes paleizen, bezit hij acht privé-vliegtuigen, vijf helikopters en meer dan 1.000 auto’s. Dat staat te lezen op het weblog homylafayette.  Khamenei is sinds 1989 de Hoogste leider van Iran. Hij volgde toen Ayatollah Ruhollah Khomeini op. Van 1981 tot 1989 was hij president van Iran. Makhmalbaf schat Khamenei’s persoonlijk fortuin op 30 miljard dollar; zijn familie zou daarbovenop nog eens 6 miljard dollar bezitten. De Iraanse leider heeft belangen in de suiker- en rijstindustrie en in concessies van BMW, pizzahuizen en tapijtenweverijen. Hij belegt zijn geld in Dubai, Duitsland, Irak, Zuid Afrika, Venezuela, Libanon en China. Nog volgens Makhmalbaf heeft Khamenei 10.000 persoonlijke wachten in dienst en bezit hij een wandelstokcollectie die meer dan 1 miljoen dollar waard is.

Makhmalbaf  zegt deze gegevens te hebben verzameld op basis van informatie die hem is overhandigd door voormalig personeel van Khamenei en van personeel van het ministerie van Inlichtingen dat naar het buitenland is gevlucht.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20