Het berekende huwelijk van Kate en William

Het huwelijk van William Wales en Catherine Middleton zal niet enkel de geschiedenis ingaan als een magisch sprookje, het is ook een snoeiharde business case, schrijft Lex Column, die evengoed in de McKinsey Quarterly zijn plaats heeft als in de roddelbladen.

Carole, de moeder van de bruid, is de CEO van Middleton Inc. een bedrijf dat feestartikelen verkoopt via internet. Haar eerste slimme zet was haar huwelijk. Door Michael Middleton te huwen kreeg Carole -zelf van zeer bescheiden komaf- plots toegang tot de (lagere) Britse adel. Dienstboden, huispersoneel, cash om een bedrijf op te starten en een paar druppels blauw bloed… het lag plots allemaal binnen handbereik. De hoge uitgaven die nodig waren om de toegang tot het Marlborough College te betalen en de kosten van een flat in de Londense luxewijk Chelsea wilden de Middletons terugverdienen door het ten gelde maken van hun kroost in het algmeen en oudste dochter Kate in het bijzonder.

Moeder Middelton koos voor haar oudste dochter niet enkel dezelfde universiteit uit die ook Prins William bezocht, ze zond Kate ook een tijd naar Chili, maanden nadat ook William daar was geweest. Beiden hadden zo alvast iets om over te praten. Nadat beiden waren afgestudeerd, zorgde ze ervoor dat Kate -altijd in dure kledij – de juiste mensen bleef ontmoeten. Deden zich af en toe een paar ongelukjes op PR-vlak voor (Kate Middletons oom Gary bleek niet vies van coke en prostituées), algemeen mag worden geconcludeerd dat de ‘Wachtende Katie-campagne’ op een briljante manier werd gefinaliseerd.

De Wales/Middletonfusie heeft de activa van de familie getransformeerd. Het aantal internetzoekopdrachten voor Party Pieces, het postorderbedrijf van de Middletons, is sinds de aankondiging van de verloving in november geëxplodeerd, terwijl ook zus Pippa en broer James zich niet te beroerd voelen om zich veelvuldig onder de royals te mengen.

En mocht het huwelijk toch nog slecht aflopen, dan zouden de Hertogin van Cambridge en haar entourage met open armen ontvangen worden door de internationale jetset, waarin wijlen prinses Diana -Williams moeder- zich als een vis in het water voelde.
Dit huwelijk is dus mogelijk gemaakt door een volmaakte planning: een kans ontwaren en die kans met vastberadenheid en vindingrijkheid benutten.

(Foto: by americanistadechiapas)

Meer