Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 29 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Hennep verovert steeds meer Amerikaanse landbouwgrond

Logo Business AM
Economie

30/10/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Hennep krijgt in de landbouwproductie van de Verenigde Staten de volgende jaren beduidend meer ruimte. Dat is de boodschap van een rapport van het bureau Brightfield Group, gespecialiseerd in onderzoek naar cannabidiol. Hoewel de afzet nog niet is gegarandeerd, hopen vele Amerikaanse landbouwers door de teelt van cannabidiol grotere winsten te kunnen realiseren.

Dit jaar hebben landbouwers in de Verenigde Staten 115.000 hectare hennep geplant. Daarmee is het land de grootste hennepproducent van de hele wereld. Vorig jaar bedroeg de Amerikaanse hennepteelt slechts een oppervlakte van 31.500 hectare.

Voor volgend jaar is een verdere uitbreiding naar 300.000 hectare verwacht. Over vier jaar wordt een oppervlakte van 930.000 hectare in het vooruitzicht gesteld.

Verwerking

‘Een aantal analisten stelt zich wel de vraag of er voldoende afzet voor de huidige productie is gegarandeerd,’ beklemtoont Virginia Lee, onderzoeksdirecteur bij Brightfield Group. ‘Er is momenteel al een aanzienlijke bevoorrading en ook de volgende jaren mag in de Verenigde Staten nog een sterke groei worden verwacht.’

‘Volgens sommige bronnen zijn een aantal producenten koortsachtig op zoek naar een afzetmarkt,’ zegt Lee. ‘Het is vaak moeilijk om voldoende verwerkingscapaciteit te vinden. Sommige telers worstelen ook met een inferieure oogst, waardoor de interesse voor hun product achterwege blijft. Er is momenteel een tekort aan voldoende verwerkingscapaciteit. Niet alle telers lukken erin om voor hun producten een afnemer te vinden.’

‘Voor vele telers is hennep bovendien een compleet nieuw product,’ benadrukt Lee. ‘De oogsten vertonen dan ook een grote variëteit. De verwerkers verkiezen voorraden met sterkere cannabidiol-concentraties.’

Inkomsten

Maar ondanks de huidige problemen koestert nog een groot aantal partijen om in de hennepteelt te stappen. Hennep en cannabidiol zijn immers veel meer lucratief dan de traditionele oogsten. Voor vele telers worden de risico’s door de mogelijke baten ruimschoots gecompenseerd.

Voor een hectare hennep kan een Amerikaanse landbouwer ongeveer 16.000 dollar inkomsten verwachten. Graan levert op eenzelfde oppervlakte slechts een bedrag van amper 400 dollar op.

Lee wijst er nog op dat 87 procent van de Amerikaanse hennepteelt bedoeld is voor de productie van cannabidiol.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton