Heeft u zonnepanelen? Ruil uw stroomoverschotten voor Decathlon-producten

Zonnepaneleneigenaars kunnen vanaf juli hun overtollige stroom verkopen aan Decathlon en krijgen 4,5 eurocent per kilowattuur om sportartikelen mee te kopen. Dat kondigt de keten maandag aan.

Wie zonnepanelen heeft en in Vlaanderen woont, kan sinds vorige week geen gebruik meer maken van de terugdraaiende teller. Dat betekent dat ze stroom die ze niet gebruiken moeten verkopen op het net en niet kunnen opslaan.

Decathlon sloot nu een overeenkomst met de consultant Zero Emission Solutions. Die koopt de stroom en zet hem op het net van Decathlon. Per kilowattuur betaalt het bedrijf 4,5 eurocent. Dat is meer dan de meeste elektriciteitsleveranciers u betalen. Die ‘bonus’ komt op uw klantenkaart terecht en wordt verrekend de eerstvolgende keer dat u artikelen koopt in een Decathlon.

Win-win

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) denkt dat het project het vertrouwen in zonne-energie weer kan vergroten. ‘Dat vertrouwen heeft de afgelopen weken een stevige knauw gekregen en dus kan ik dit project alleen maar ondersteunen’, klinkt het. ‘Het is een win-winsituatie. De consument krijgt in ruil voor zijn overschotten een zonnebonus en Decathlon bouwt zijn aandeel groene stroom verder uit.’

De sportketen haalt nu 27 procent van haar energie uit zonnepanelen en wil nog dit jaar een derde van de energie van de zon te krijgen. ‘Decathlon wil hiermee pionier zijn in de energietransitie waarvan we aan het begin staan. We willen lokale hernieuwbare energie stimuleren en onze klanten betrekken bij die transitie’, zegt duurzaamheidsleider Joeri Moons.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20