Heeft de tank van de wijn invloed op de smaak?

Wijnexpert Frank Van der Auwera fileert de wetenschap achter wijn

In professionele wijnkringen woedt al lang de discussie: heeft de vorm van de ‘tank’ waarin de wijn-in-wording een groot deel van zijn leven doorbrengt – tijdens het gistingsproces of de latere rijpingsperiode – al dan niet een invloed op de uiteindelijke smaak? 

Want waar de gemiddelde amateur wel weet heeft van eiken vaten of roestvrijstalen (RVS) tanks, heeft die meestal geen benul van de eivormige tanks, betonn

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.