Hamas wint de online oorlog

Het conflict tussen Israël en Hamas escaleert in een wereldwijde online oorlog. Iran, Rusland, en in mindere mate China, gebruiken media en sociale netwerken om Hamas te steunen en Israël en de VS te ondermijnen. Extremistische groepen zoals Al Qaeda en ISIS voeren, ondanks eerdere conflicten met Hamas, nu samen online campagne.

Waarom is dit belangrijk?

De hoeveelheid online propaganda en desinformatie heeft een ongekende omvang bereikt. Volgens het sociale media-intelligentiebedrijf Cyabra is de invloed van deze online campagnes enorm en mogelijk net zo effectief als fysieke tactieken in het conflict.

Jonge sociale mediagebruikers zijn kwetsbaarst

In het nieuws. Online verhalen die de gruweldaden tegen Israëli's minimaliseren en het Palestijnse slachtofferschap uitvergroten, hebben doelgroepen in de Verenigde Staten en Europa bereikt, vooral onder jonge sociale mediagebruikers.

  • De strategie van Hamas in de informatieoorlog omvat verschillende online platforms en vindt zijn oorsprong in hun eigen gebied.
  • Hamas zet de inwoners van Gaza in als een strategische troef. De terreurgr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer