Had je recht op een sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijg je 80 euro

Mensen die recht hadden op een sociaal tarief voor elektriciteit krijgen 80 euro op hun rekening gestort tegen ten laatste half februari. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Naar aanleiding van de hoge prijzen voor aardgas en elektriciteit, heeft de regering vorig jaar een aantal maatregelen genomen om de prijs ietwat te drukken. Concreet krijgen burgers die op 30 september 2021 recht hadden op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalige premie van 80 euro. Verder wordt het recht op het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming verlengd tot en met 31 maart 2022.

Mensen die recht hebben op de premie zullen bovendien geen aanvraag hoeven indienen. De leveranciers moeten hun (voormalige) klanten zelf contacteren voor eind januari. Daarna hebben ze twaalf werkdagen de tijd om het bedrag van 80 euro te storten.

Tot vandaag blijven de Europese gasprijzen toenemen. Zo steeg de prijs voor een megawattuur gas op de Nederlandse termijnmarkt naar meer dan 6 procent, of 103 euro. Die termijnmarkt is in feite de richtlijn voor Europa, waar de gasprijzen deze week alleen al met meer dan 40 procent stegen.

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.