Grote Bentley-wagens behoren binnenkort tot het verleden: het merk gaat volledig elektrisch

Bentley is van plan om tegen 2030 volledig elektrisch te gaan. De eerste volledig elektrische auto zal de fabriek in 2025 verlaten. Vanaf 2026 zal het merk geen auto’s meer produceren met een volledige verbrandingsmotor, maar alleen nog hybrides. Voor deze verandering ligt bijna drie miljard euro op tafel.

Na de aankondigingen van Lamborghini dinsdag, heeft een ander automerk woensdag nieuws gegeven over de elektrificatie van zijn wagenpark. Bentley zal 2,5 miljard pond (2,99 miljard euro) investeren tot 2030, wanneer al zijn modellen elektrisch zullen zijn.

De investering zal worden gepompt in onderzoek en verbeteringen in de enige fabriek van het merk in Crewe, in Engeland. Deze uitgebreide veranderingen zullen naar verwachting in 2032 voltooid zijn, meldt CNBC.

Eerste elektrische auto in 2025

Het merk, dat deel uitmaakt van de Volkswagen Group, kondigde ook aan dat de eerste elektrische auto de fabriek in 2025 zal verlaten.

Voor de overgang naar volledig elektrisch, zal Bentley aanvankelijk hybridemotoren gebruiken. Vanaf 2026 zal het alleen nog hybride of volledig elektrische modellen verkopen. Er bestaat nu al een hybride versie van de Bentayga SUV, en een hybride versie van de Flying Spur sedan is gepland voor 2022.

2021 is een uitzonderlijk jaar geweest voor Bentley. Het iconische Britse merk, synoniem voor luxe, verkocht 14.659 voertuigen, zijn hoogste aantal ooit in één jaar. Dit is 30 procent meer dan de verkoop in 2020, ondanks de vele vertragingen in de toeleveringsketen die de verkoop van andere fabrikanten onder druk hebben gezet.

(lb/ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.