Grootste producent van cannabis wereldwijd breidt imperium verder uit

De vraag naar cannabis is sinds de start van de coronacrisis stevig toegenomen. Om tegemoet te komen aan die rijzende vraag neemt Canopy Growth, de grootste producent van cannabis wereldwijd, zijn concurrent Supreme Cannabis over.

Het Canadese cannabisbedrijf heeft 323,3 miljoen Canadese dollar (215 miljoen euro) veil om Supreme Cannabis in te lijven. Canopy Growth doet die overname omdat de vraag naar cannabisproducenten sinds de start van de coronapandemie in de lift zit.

Legalisering cannabis

De stijgende vraag is niet alleen te danken aan de gezondheidscrisis die mensen wereldwijd dwingt om thuis te blijven. Ook de toename van het aantal landen dat de softdrugs legaliseert doet de vraag de stijgen. De Verenigde Staten (VS) overwegen zelfs om cannabis legaal te maken op federaal niveau.

Momenteel is cannabis enkel op het niveau van de staten gelegaliseerd. Cannabis voor zowel recreatief als medisch gebruik is toegelaten in 15 Amerikaanse staten, waaronder New York, dat eind vorige maand de legalisering heeft goedgekeurd.

In Canada werd er in het vierde kwartaal voor het eerst in de geschiedenis van het land meer cannabis legaal verkocht dan op de zwarte markt, meldt het persagentschap Reuters.

Positie verstevigen

Hoe dan ook verstevigt Canopy Growth zijn positie dankzij de overname. Zo bezit het bedrijf nu vier van de tien grootste cannabis brands in Canada. Dat is goed voor een geschat aandeel van 13,6 procent van de totale Canadese cannabismarkt voor recreatief gebruik.

Inclusief de schulden, wordt de deal gewaardeerd op 435 miljoen Canadese dollar (290 miljoen euro). De aandeelhouders van Supreme Cannabis krijgen per aandeel een stukje aandeel van Canopy Growth Corp (0.01165872) en wat cash geld (0,0001 Canadese dollar).

(lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20