Grootste cryptodiefstal ooit wordt Netflix-serie

Netflix wil een documentaireserie maken over het koppel dat de grootste cryptodiefstal ooit pleegde. De serie zal geregisseerd worden door Chris Smith, bekend van zijn eerdere werk ‘Tiger King’.

Het koppel Ilya Lichtenstein en Heather Morgan werd deze week opgepakt op verdenking van de diefstal van 4,5 miljard dollar, of zo’n 120 Bitcoin.

Die digitale munten maakten ze buit bij een hack van het crypto-uitwisselingsplatform Bitfinex in 2016. 3,6 miljard dollar werd ook effectief in beslag genomen door de autoriteiten.

“Ze kochten goud, NFT’s en meer”

Netflix beschrijft het verhaal dat ze gaan verfilmen als volgt: “Terwijl de waarde van de gestolen Bitcoin steeg van 71 miljoen dollar op het moment van de hack tot bijna 5 miljard dollar, probeerde het echtpaar naar verluidt hun digitale geld te liquideren. Ze creëerden valse identiteiten en online accounts, en kochten fysiek goud, NFT’s, en meer – allemaal terwijl onderzoekers zich haastten om de beweging van het geld op de blockchain te traceren.”

Volgens Cointelegraph werden op 1 februari nog 10.000 van de gestolen Bitcoin getransfereerd naar een onbekende wallet.

De Netflix-documentaire zal de zaak van Lichtenstein en Morgan volgen. De twee riskeren een gevangenisstraf van twintig jaar voor witwaspraktijken en een gevangenisstraf van vijf jaar voor “samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen”.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20