Ook groei PVDA opmerkelijk, voorzitter Raoul Hedebouw spreekt van “grote overwinning”

Naast de overwinningen van N-VA, Vlaams Belang en Vooruit en de grote teleurstelling bij Open Vld en Groen, kan ook PVDA van een succesvolle verkiezing spreken. De partij kon op heel wat plaatsen op een enorme groei rekenen en werd in Antwerpen zelfs de tweede grootste partij. Voorzitter Raoul Hedebouw klonk tijdens zijn speech in La Madeleine alvast zelfzeker.

  • PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verkondigde het afgelopen week luidkeels op een bijeenkomst in Leuven: “Nooit was een stem voor de PVDA zo nuttig als nu. Als je wilt dat er na 9 juni eindelijk een miljonairstaks komt, stem dan PVDA.”
  • Veel mensen hebben Hedebouw gevolgd en stemden vandaag op de Partij van de Arbeid. De PVDA behaalde daardoor hun beste resultaat ooit. In Vlaanderen was dat goed voor een groei van 3 procent en in Brussel een groei van 2,7 procent.
  • Het meest opvallende resultaat voor de partij komt uit Antwerpen. Daar haalde PVDA-kopstuk Jos D’Haese meer dan 66.000 voorkeursstemmen. Ook de partij zelf doet het daar goed. Met een cijfer van 22,5 procent (Vlaams) en 21,9 procent (federaal) wordt het zelfs de op één na populairste partij. Daarmee doet PVDA zelfs beter dan Vlaams Belang. Enkel N-VA doet beter met 25,5 procent (Vlaams) en 28 procent (federaal)

Speech Hedebouw

  • In La Madeleine in Brussel gaf partijvoorzitter Raoul Hedebouw alvast een enthousiaste speech. “Dit is het beste resultaat van de partij ooit”, begon hij. “Sommigen dachten dat deze verkiezingen zouden draaien rond de splitsing van het land, maar vanavond laat de PVDA de stem van eenheid luiden door het hele land. Niemand kan ons nu nog negeren.”
Meer