Gratis prepaid kredietkaart voor jongeren

Tijdens een vakantie, maar ook de rest van het jaar, kopen een heleboel jongeren allerlei diensten en producten online. Voor een groot aantal van dergelijke aankopen is echter vaak een kredietkaart vereist. Het gros van de jongeren zal echter direct af worden gewezen als zij een reguliere kredietkaart aanvragen. Het zal je dan ook niet verbazen dat jongeren tussen de 16 en de 24 jaar het minst vaak een kredietkaart bezitten. Toch is het juist deze doelgroep die onder andere online de meest aankopen doet. Daarnaast staan jongeren bekend vanwege hun leengedrag: producten kopen waar zij eigenlijk het geld nog niet voor bezitten en dit dus later tegen een forse rente terug moeten betalen.

Geld lenen kost geld

Geld lenen koste geld en dat geldt eveneens voor de rente die je over de uitgaven met een kredietkaart moet betalen. Er zijn gelukkig bij een aantal banken aanzienlijk voordeliger alternatieven voor, deze relatief dure, kredietkaarten: de prepaid kredietkaart te vinden. Met behulp van deze kaart kun je, zelfs als jongere, genieten van een heleboel voordelen van een reguliere kredietkaart zonder dat je te maken krijgt met financiële verplichtingen, rentetarieven en schulden. Voordat je een dergelijke kredietkaart kunt gebruiken, dien je immers zelf geld erop te storten.

Voordelen van een prepaid kredietkaart voor jongeren

Behalve bij het doen van online aankopen is een kredietkaart eveneens handig voor het uitvoeren van directe betalingen bij bedrijven, zoals winkels, uitgaansgelegenheden en op vakantie. Daar staat echter wel tegenover dat je, zeker als je van jezelf weet dat je niet goed met geld om kunt gaan, je eerder de controle over je budget verliest.

Een prepaid kredietkaart kan worden gebruikt door minderjarigen en er zal bovendien geen toetsing bij het CKP uit worden gevoerd naar je kredietwaardigheid. Je stort immers zelf eerst een bepaald bedrag op de prepaid kredietkaart voordat je deze kunt gebruiken.

Wereldwijd verantwoord en veilig betalen

Voor jongeren met een prepaid kredietkaart zal er wereldwijd een financiële buffer aanwezig zijn. Het bedrag op de kaart kun je zowel online als in real life gebruiken om aankopen mee te betalen of om geld mee op te nemen aan een geldautomaat. Meer geld uitgeven dan er op de kaart staat is echter niet mogelijk. Zo kun je dus je uitgaven prima in de hand houden. Bovendien zullen er geen persoonsgegevens aan een prepaid kredietkaart worden gekoppeld en ontvang je geen maandelijkse rekeningafschriften.

Controle over je budget

Een prepaid kredietkaart (voor jongeren, maar eveneens voor wat oudere gebruikers) is een handig hulpmiddel om op een andere manier om te gaan met geld en met het afsluiten van een lening of krediet. Een prepaid kredietkaart voor jongeren kan dan ook worden gezien als een prima alternatief voor het reguliere zak- of kleedgeld, maar eveneens om een minderjarige mee te geven op reis of naar een buitenlandse studie.

Een reguliere royale creditcard vinden veel ouders vaak niet wenselijk, maar ook willen zij niet dat hun kind in de financiële problemen komt. Met een prepaid kredietkaart voor jongeren kunnen ouders gecontroleerd, zelfs op afstand, geld bijstorten als dat nodig is. Een prepaid kredietkaart voor jongeren kan dan ook worden beschouwd als een internationale online en offline vorm van budgetbeheersing met een heleboel extra mogelijkheden die zijn gericht op de behoeften van de jongere van deze tijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20