Google lanceert nieuwe tool Vids, om met AI eenvoudige video’s te maken

Google heeft een nieuwe functie gelanceerd die het leven op de werkvloer iets makkelijker moet maken. Het gaat om Google Vids, een nieuwe functie waarmee je eenvoudig video’s kan maken die je kunnen helpen bij presentaties. De tool heeft veel potentieel, al is hij duidelijk nog in ontwikkeling.

Context: Google Workspace heeft momenteel drie pijlers waar al zijn tools onder vallen. Het gaat om Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Daarbij komt met Vids nu een vierde pijler. Google omschrijft deze nieuwigheid zelf als “alles-in-één app voor het maken van video’s”, maar wat is het echt?

  • In de praktijk lijkt Google Vids momenteel vooral een upgrade te zijn van Presentaties, of zogenaamde Powerpoints, al heeft de feature wel meer mogelijkheden.
  • Google Vids is de ideale tool om bijvoorbeeld trainingsvideo’s te maken. Daarnaast kan je de functie ook gebruiken om presentaties te maken die je wil doorsturen naar een volledig team. Tot slot is de tool ook handig om een pitch te maken die je wil tonen of delen met iemand.

Google Vids

  • Om een Google Vids te beginnen maken selecteer je eerste alle documenten, afbeeldingen en spreadsheets die je in je video wil steken.
  • Vervolgens kies je een stijl en zet je alles in de juiste volgorde. Uit de stockdatabase van Google kan je daarnaast nog heel wat foto’s en video’s toevoegen.
  • Daarna selecteer je een stem als voice-over en laat je die extra uitleg geven. Je kan uiteraard ook simpelweg zelf de voice-over inspreken. En tot slot kan je ook video’s opnemen om toe te voegen aan je Vids. Die kunnen tussendoor, voor of na de documenten, cijfers en/of foto’s worden afgespeeld, maar je kan ze ook blijven tonen in een hoekje van je video.

AI? Google beweert in zijn aankondiging dat Google Vids gebruikmaakt van artificiële intelligentie (AI), al is voorlopig niet helemaal duidelijk op welke manier die gebruikt wordt.

Wanneer? Google Vids zal in juni toegevoegd worden aan Workspace Labs, waarna het kan getest worden. Wanneer de functie volledig en voor iedereen beschikbaar zal zijn, is nog afwachten.

Meer