Google verwijdert opnieuw spyware-app TokTok

TokTok, een app waarvan vermoed wordt dat ze een spionagedienst verleent aan de Verenigde Arabische Emiraten, verdwijnt opnieuw uit de Play Store.

De app was al eerder uit Apple’s App Store en de Google Play Store gehaald in december. Kort nadien publiceerde de New York Times een rapport over de dubieuze app, dat de beweringen over spionagetechnieken hard maakte. In januari verscheen de app in alle stilte opnieuw in de Google Play Store.

Nu is de app opnieuw weg. Amerikaanse techwebsite The Verge bevestigt dat Google de app heeft verwijderd, maar kreeg geen uitleg over het waarom. Vorige keer verdween TokTok omwille van het ‘schenden van het beleid’, maar om welk beleid het precies ging, werd nooit duidelijk.

TokTok is een chatapp die ‘snelle, beveiligde en gratis’ berichtjes en telefoontjes beloofde. In de VAE downloadden miljoenen mensen de app, net zoals in de rest van het Midden-Oosten. Kort voor zijn verwijdering was de app één van de populairste en meest gedownloade in de VS.

TokTok heeft de aantijgingen altijd ontkent. ‘Wij respecteren de privacy van onze gebruikers en verzekeren hun veiligheid. Onze gebruikers hebben ook altijd de volledige controle over welke data ze willen en kunnen delen’, klonk het in een verklaring in december.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20