Google Stadia omgebouwd tot platform voor derden

Gamedienst Google Stadia wordt naar verluidt omgevormd tot Google Stream om diensten van derden te faciliteren. Verschillende media melden dat dit het einde kan betekenen van Stadia als consumentendienst.

Google zou een white-label-product gaan worden, zo vertellen werknemers van Google tegen Business Insider. Onder meer thuissportbedrijf Peleton, Bungie en Capcom zouden in gesprek zijn met Google over Stream. Dat komt niet helemaal uit de lucht vallen. AT&T heeft ook al eens gebruik gemaakt van de gamedienst.

Google Stadia is een streamingdienst voor cloudgames die 9,99 dollar per maand kost. Met het abonnement kun je games spelen met een resolutie tot 4K en 60 frames per seconde. Er is ook een gratis versie waarmee je games rechtstreeks kunt kopen, maar de beeldkwaliteit beperkt blijft tot 1080p.

Nooit 1 miljoen maandelijkse gebruikers bereikt

Stadia werd een paar jaar geleden gelanceerd, maar heeft sindsdien aan populariteit ingeboet. Eind 2020 had Stadia 1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers moeten hebben. Dat is niet gelukt. Vermoedelijk omdat de beeldkwaliteit achterblijft bij PlayStation 4 Pro of Xbox One X.

Het team dat Stadia ontwikkelt zou inmiddels flink zijn uitgedund.

Zonder de beweringen te weerleggen, deelde het Stadia-team vrijdag een korte verklaring op Twitter, waaruit moet blijken dat Stadia een geweldige toekomst tegemoet gaat.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20