De Maagdeneilanden van de Verenigde Staten willen Larry Page dagvaarden binnen het Epsteinonderzoek dat de banden met de Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase bekijkt. Epstein had een netwerk opgebouwd waar hij minderjarige meisjes naar zijn eiland smokkelde en misbruikte.
Google-medeoprichter Larry Page gezocht in de Zaak Epstein, maar onvindbaar

Waarom is dit belangrijk?
JP Morgan Chase werd aangeklaagd door de Maagdeneilanden omdat het de andere kant zou hebben opgekeken toen verdachte betalingen opdoken. Intern mailverkeer wees ook op een nauwe band tussen Epstein en minstens één hooggeplaatste werknemer van de bank.In het nieuws: De overheid van de Maagdeneilanden zoekt Larry Page, maar vindt hem niet. Dat meldt Business Insider.
Contacten
- De eilandengroep denkt dat Page mogelijk ook contacten had met Epstein. Die zou Page hebben doorverwezen naar de bank.
- Larry Page, die zelf twee eilanden bezit van de Maagdeneilanden, is echter onvindbaar. De overheid nam een onderzoeksbureau onder de arm, maar zonder succes. Ze onderzoeken nu andere manieren om Page te dagvaarden, zoals met een gecertificeerde e-mail.
- Ook de mogelijkheid om de dagvaarding via Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google, te bezorgen, wordt bekeken.
Wespennest
- Zo gaat het wespennest verder open. Slachtoffers hopen dat een uitgebreide rechtszaak meer duidelijkheid zal scheppen in de hele zaak. Met onder meer inzage in het zogenaamde zwarte boekje van Epstein. Daar stonden verschillende prominente figuren op het wereldtoneel in, die bezoekjes brachten aan Epsteins eiland. Onder meer de Clintons, Donald Trump, Prince Andrew en Tony Blair werden genoemd in het boekje.
- Het bijzondere overlijden van Epstein roept verdere vragen op. Officieel zou Epstein zichzelf van het leven hebben beroofd in zijn cel. Maar de verdachte omstandigheden doen velen denken dat het een afrekening was, omdat Epstein de mogelijkheid had om de vuile was van heel wat machtige personen buiten te hangen.
- Tijdens de zogenaamde zelfmoord werden bepaalde procedures van de gevangenis niet nagevolgd en waren er twee camera’s, gericht op de cel van Epstein, onklaar gemaakt. Twee cipiers zouden ook officiële documenten hebben vervalst, maar worden niet vervolgd door de Amerikaanse aanklagers.
- Dat het zaakje stinkt, is duidelijk. Jean-Luc Brunel, een voormalige modellenbaas en handlanger van Epstein, werd ook dood aangetroffen in zijn cel. Net als bij Epstein zelf waren er geen beelden van beveiligingscamera’s.
(cv)