“Google heeft nog twee jaar”

Paul Buchheit (45), ooit de 23e werknemer van Google, maar vooral bekend vanwege zijn bijdrage tot de ontwikkeling van Gmail, voorspelt dat Google nog een jaar of twee verwijderd is van “totale ontwrichting”.

Waarom is dit belangrijk?

De introductie vorige week door het bedrijf OpenAI van de chatbot ChatGPT doet een aantal sectoren op hun grondvesten daveren. Een daarvan is die van de zoekmachines, waar Google een de facto monopolie heeft. Hoe lang nog, is de vraag die Silicon Valley zich stelt.

De essentie: De chatbot ChatGPT- een computerprogramma dat mits inzet van kunstmatige intelligentie geschreven of gesproken menselijke gesprekken simuleert en verwerkt - kan, integendeel tot oudere software, complexe vragen beantwoorden. ChatGPT kan ook fouten toegeven en corrigeren, maar vooral eerdere uitwisselingen met zijn gesprekpartner onthouden. Daarmee wist hij de belangrijkste gebreken van traditionele chatbots uit.

"Het lot van de Gouden Gids wacht nu ook Google"

In het nieuw

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer