Goldman Sachs verwacht dat de olieprijs 100 dollar per vat zal bedragen in het vierde kwartaal

De Amerikaanse bank Goldman Sachs verwacht dat de olieprijs in het laatste kwartaal van dit jaar zal stranden op 100 dollar per vat. Dat is 10 dollar minder dan bij de voorgaande prognose.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de start van dit jaar zijn de energieprijzen fors gestegen. Dat komt onder meer door de heropening van de economieën na de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. De piek lijkt intussen achter ons te liggen, maar dat neemt niet weg dat prijzen nog immens hoog zijn in vergelijking met twaalf maanden gelegen.

In het nieuws: de olieprijs is de afgelopen maanden fors gezakt. Goldman Sachs verwacht dat die prijs in het vierde kwartaal zal uitkomen op 100 dollar, tegenover 110 dollar bij een eerdere prognose.

  • De economen van Goldman Sachs hebben de voorspelling aangepast door wat er zich onder meer afspeelt in China. Het land registreerde afgelopen weekend drie coronadoden. Dat zijn de eerste dodelijke slachtoffers door het virus sinds mei.
  • Door de nieuwe heropflakkering van het coronavirus h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer