Ghelamco haalt 400 miljoen euro binnen met drie grote verkoopdeals

Projectontwikkelaar en bouwgroep Ghelamco verkoopt het pas afgewerkte hoofdkwartier van consultancygroep PwC in Diegem voor een bedrag van 132 miljoen euro. Samen met twee andere grote verkoopdeals van de voorbije maanden loopt de teller zo op tot zowat 400 miljoen euro.

Ghelamco heeft de PwC Campus, een nieuwbouwproject in Diegem nabij de luchthaven van Zaventem, voor bijna 132 miljoen euro verkocht aan een internationale financiële instelling. Dat bevestigt de vastgoedgroep van Paul Gheysens.

De deal werd mogelijk gemaakt door adviseur Cushman & Wakefield. De nieuwe eigenaar wordt niet genoemd.

Het gaat om een van de paradepaardjes van de groep, omwille van de grote aandacht voor duurzaamheid en wellness in de gebruikte bouwtechnieken. Voor de 2.400 PwC-consultants, die begin volgend jaar in hun nieuwe hoofdkwartier trekken, verandert er niets. Zij krijgen gewoon een nieuwe huiseigenaar.

Silver Tower

Het gaat om de derde grote verkoop door Ghelamco in minder dan een jaar tijd. Vorige maand vond de groep ook een eigenaar voor Woloska 24, een kantoorproject in de Poolse hoofdstad Warschau. Een Tsjechisch investeringsfonds legde er meer dan 60 miljoen euro voor neer.

In juni vorig jaar verkocht Ghelamco de Silver Tower in Brussel aan het Duitse Deka Immobilien. Dat was een deal van 205 miljoen euro.

Alles samen kon de familiale groep dus in minder dan een jaar tijd drie grote projecten voor ongeveer 400 miljoen euro verzilveren, en dat ondanks de moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de coronacrisis.

Lees ook: Ghelamco bouwt in Londen torengebouw van de toekomst

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20