4 tips voor het selecteren van een goeie schilder

Geschreven met input van trustlocal

Ook al ben je misschien een handige harry, sommige klussen in en rondom het huis besteed je waarschijnlijk liever uit aan een vakman. Daar is schilderwerk een goed voorbeeld van. Maar er zijn honderden goede schilders in Vlaanderen, dus de grote vraag is: hoe beslis je wie je inhuurt? We geven je een aantal tips mee om je zoektocht naar een goede schilder te vergemakkelijken.

  1. Ga na waarin ze gespecialiseerd zijn

Definieer welke schilderwerken er precies moeten gebeuren. Heel wat schilders hebben een bepaalde specialisatie, dus het spreekt voor zich dat je beter geen schilder inhuurt die gespecialiseerd is in buitenschilderwerken om je woonkamer te behangen. Door op zoek te gaan naar schilders met een specifieke specialisatie, verklein je je zoekveld én ben je er zeker van dat je werken tot in de puntjes uitgevoerd zullen worden.

  1. Wat zeggen anderen?

Vraag even na bij vrienden en kennissen of zij goede schilders kennen. Misschien heeft je buurman wel net een schilderklus laten uitvoeren waarover hij erg tevreden is, en kan je eens een kijkje gaan nemen. Ook het internet kan hier soelaas bieden: de meeste schilders hebben tegenwoordig een eigen website waarop foto’s van eerder gerealiseerde projecten te vinden zijn. Vaak vind je op deze websites ook reviews van klanten terug. Als je weinig info terugvindt, dan is dat meestal al geen goed teken.

  1. Hebben ze veel ervaring?

Deze tip hangt wat samen met de vorige tip. Ga na welke opleiding de schilder in kwestie heeft gevolgd, hoe lang hij al werkzaam is, en over welke certificaten hij eventueel beschikt. Op die manier kan kwaliteit gegarandeerd worden. De ervaring kan ook vastgesteld worden aan de hand van foto’s van voorgaande projecten.

  1. Vergelijk met schilders in de omgeving 

Aan de hand van de bovenstaande drie tips heb je waarschijnlijk al een eerste selectie kunnen maken. Maar dan blijven er nog een aantal schilders over. Ga dan de schilders met elkaar vergelijken: wat is het tarief? Hoe zit het met de reisafstand? Wanneer is er tijd vrij in de agenda? Laat bij verschillende schilders een offerte opmaken om zo de knoop door te hakken.

Op zoek naar een oplijsting van de tien beste schilders in jouw regio? Woon je bijvoorbeeld in Eupen? Dan zie je hier in één oogopslag de score, het adres, het aantal reviews en het aantal jaar ervaring van de schilders in de buurt van Eupen terug. Op die manier kan je snel en eenvoudig de schilders contacteren die jou aanspreken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20