Gerucht: iPhone 13 wordt iets dikker met grotere cameramodule

De aankomende iPhone 13-modellen van Apple zullen iets dikker zijn dan de bestaande iPhone 12-modellen. Daarnaast lijkt de de uitstulpende module voor de camera ook iets groter en dikker worden.

In het nieuws: De nieuwe geruchten over de iPhone 13-reeks komen van het vaak betrouwbare MacRumors op basis van schema’s van de verschillende modellen die zij konden inkijken. Daaruit blijkt dat de iPhone 13-modellen iets dikker zullen worden dan hun voorgangers en dat ook de camerabubbel groter en dikker wordt.

Wat verandert er precies?

  • Zowel de iPhone 13 als 13 Pro zouden 7,57 millimeter dik worden. Dat is 0,17 millimeter dikker dan de iPhone 12-modellen. Die kleine verdikking zal door de meeste mensen dus niet gevoeld worden.
  • Grotere verandering is er op komst voor de dikte van de cameramodule. De iPhone 12-reeks heeft een bubbel van 1,5 tot 1,7 millimeter dik, iets wat heel wat meer zal worden.
    • De iPhone 13 krijgt een cameramodule van 2,51 mm dik.
    • De iPhone 13 Pro krijgt een cameramodule van 3,65 mm dik.
    • In tegenstelling tot de iPhone 12-modellen zullen bij de iPhone 13 de individuele lenzen zelf wel niet nog extra uitsteken.
  • Door de aangepaste grootte van de cameramodule zal Apple mogelijk ook de knoppen aan de zijkant iets verplaatsen. Het gaat dan om de aan/uit-knop, de mute-knop en de volumeknoppen. Al deze knoppen zullen mogelijk iets later komen te staan bij de iPhone 13.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20