Gentse cloudboekhouder Silverfin haalt 30 miljoen dollar op

De Gentse fintecher Silverfin heeft een nieuwe aandeelhouder en 30 miljoen dollar extra slagkracht opgepikt.

Boekhouding, dat is onder andere minutieus gegevens bijhouden, invoeren en verwerken. Om het voor de kleine bedrijven haalbaar te houden, ontwikkelde het Gentse Silverfin cloudsoftware die dat proces automatiseert.

In eerste instantie werkt Silverfin samen met uw huidige boekhoudsoftware en trekt het al die informatie samen naar één systeem. De SalesForce van de boekhouding worden de Gentenaars genoemd. Aantrekkelijk blijkbaar, want in een tweede kapitaalronde tankt de fintecher 30 miljoen dollar bij.

Internationale portefeuille

Daarmee krijgen de Gentenaars een doorstart op het moment dat de cloud zelfs voor de kleine kmo geen angst meer oproept. Een eventueel kantoor in New York moet die doorstart ook internationaal verzekeren, al is de portefeuille van Silverfin reeds breed. Er werken 130 mensen, over vier kantoren in Amsterdam, Londen, Kopenhagen en Gent. Daar komen zeer binnenkort nog 80 personeelsleden bij.

Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele, de oprichters van het bedrijf, mogen zo de Big Four op zak steken. Deloitte, PwC, EY en KPMG en de adviseurs BDO gebruiken Silverfin op hun beurt voor duizenden kleine bedrijfjes.

Na zeven jaar mag het duo 650 klanten rekenen, in 11 landen in Noord-Amerika en Europa. Omzet: 15 miljoen euro. Die Big Four verankeren contracten echter per land, er is dus nog werk aan de winkel voor Silverfin.

Showpad stapt uit, Hg stapt in

Investeerders van het eerste uur, stadsgenoot Showpad, stapt uit Silverfin. Voor de investeerder is het naar eigen zeggen ’tijd om te oogsten’. Het was de eerste ‘angel investment’ voor Showpad. Zij worden vervangen door Hg. De investeerders staken al zowat 2 miljard in vergelijkbare softwarebedrijven in Europese fintech.

Hoewel Silverfin, met een jaarlijkse verdubbeling van de omzet, nauwelijks extra inspiratie nodig had, bleek de coronacrisis een gedroomde showcase. ‘De voorbije maanden hebben aangetoond hoe belangrijke digitale transformatie is, ook in de wereld van financieel management en boekhouding’, zegt Van Der Gucht aan De Tijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20