Gent en Oost-Vlaanderen koplopers in installatie zonnepanelen

In Vlaanderen zijn vorig jaar in Gent het vaakst nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) waar Solar Magazine donderdag over bericht. Ook in de hele provincie Oost-Vlaanderen, waarvan Gent de hoofdstad is, zijn de meeste installaties geregistreerd.

In Gent waren vorig jaar 3073 installaties, dat waren er bij uitstek de meeste. De nummer twee Antwerpen volgt namelijk met 2419 installaties, Brugge pakt het brons met 2181. De nieuwe zonnepanelen in de Oost-Vlaamse hoofdstad zijn bij elkaar overigens goed voor 11,53 megawatt.

Kijkend naar de provincies doet dus ook heel Oost-Vlaanderen het goed. Vorig jaar vonden daar 31.683 installaties van nieuwe zonnepanelen plaats. Dat was een toename van 99 procent in vergelijking met 2019. Het verschil met West-Vlaanderen is echter niet heel groot, daar werd namelijk 31.556 keer een nieuwe partij zonnecellen geïnstalleerd.

In vergelijking met het jaar daarvoor was dat procentueel wel veel meer, namelijk 126 procent. De grootste stijging werd echter in de provincie Limburg geregistreerd. Daar vonden 21.398 installaties plaats, in vergelijking met 2019 was dat een toename van maar liefst 174 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20