Geld lenen voor caravan of mobilhome?

Voor een heleboel mensen is niets meer ontspannend dan een poosje erop uit trekken met een eigen caravan of mobilhome. Helaas heeft niet iedereen altijd voldoende (spaar)geld tot zijn, of haar, beschikking voor de aanschaf van een fraai exemplaar. De financiering van een caravan of mobilhome wordt dan opeens een stuk lastiger. Net zoals bij de aankoop van een auto zal er dan in een heleboel gevallen worden gekozen voor het afsluiten van een lening. Het is immers ook vaak mogelijk om voor dit doel geld te lenen zodat je jezelf toch die relaxte momenten in je eigen caravan of mobilhome kunt permitteren. Je droomexemplaar zal dan niet nog jarenlang alleen maar een droom blijven en bovendien kun je van deze, met geleend geld, gefinancierde aankoop doorgaans nog jaren plezier hebben.

Geld lenen voor een caravan of mobilhome

Op het ogenblik dat je een caravan of een mobilhome op het oog heeft die je graag zou willen hebben, maar die je je niet kunt veroorloven omdat je bijvoorbeeld niet voldoende geld opzij hebt kunnen leggen, dan is het mogelijk om voor dit doel geld te lenen. Vandaag de dag zijn er speciale leningen in het leven geroepen voor de financiering van allerlei recreatieobjecten, zoals een caravan of een mobilhome. De leningen die voor dit leendoel worden verstrekt hebben zich dan ook helemaal gericht op de kredietnemers die een caravan of een mobilhome willen financieren. In de praktijk betekent dit dat onder andere de looptijd van de lening op de aanschaf en de levensduur van een caravan of een mobilhome aan zal zijn gepast.

Tip! Maak een online, gratis simulatie:

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Online op zoek naar informatie over de meest geschikte lening

Indien je een lening aan wilt gaan voor de financiering van een caravan of een mobilhome, dan kun je uiteraard bij een aantal verschillende kredietverstrekker, zoals banken, langsgaan om de nodige informatie in te winnen. Net zoals bij een reguliere lening zul je echter wel altijd eerst worden getoetst bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP), de instantie die elektronische dossiers beheert in databanken van personen die een lening of krediet af hebben gesloten, of kredietnemers die te maken hebben (gehad) met betalingsproblemen of zelfs met wanbetaling.

Nadat een kredietverstrekker een dergelijke toetsing uit heeft gevoerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren, dan zal er een beter beeld zijn ontstaan van je financiële verleden en is er meer duidelijkheid over je leenverleden verkregen. De kredietverstrekker kan dan dus beoordelen of je in het verleden al vaker geld hebt geleend en in welke mate je problemen hebt ondervonden met de aflossing van de betreffende lening(en). Indien je geen problemen hebt gehad op die gebied, dan zal de kredietverstrekker in de regel geen problemen zien in de verstrekking van een lening voor de financiering van een caravan of een mobilhome.

Meerdere leningen van verschillende kredietverstrekkers vergelijken

Aangezien er verschillende kredietverstrekkers in ons land actief zijn, waar je aan kunt kloppen als je op zoek bent naar een lening voor de financiering van een caravan of een mobilhome, zullen er ook altijd bepaalde verschillen aanwezig zijn tussen de diverse leningen. Juist aan deze verschillen dien je de nodige aandacht te besteden voordat je definitief je keuze voor een bepaalde leenvorm van een zekere kredietverstrekker gaat maken. Door van tevoren meerdere kredietverstrekkers, en hun leenproducten, met elkaar te vergelijken, kun je namelijk gemakkelijk achterhalen wat de uiteindelijke leenkosten en voorwaarden zullen zijn waar je je voor een bepaalde periode aan gaat verbinden.

Door nauwkeurig te werk te gaan, kun je dan ook ervoor zorgen dat je niet teveel rente en andere leenkosten betaalt en op die manier op een relatief goedkope manier geld gaat lenen. Geld lenen kost immers altijd extra geld, maar de leenkosten kun je tot op zekere hoogte wel zelf in de hand houden als je een caravan of mobilhome gaat financieren. Het betreft namelijk een behoorlijke leensom waardoor je voor een redelijk lange tijd aan de betalingsverplichtingen, zoals die in het leencontract op zijn genomen, vast zult zitten. Door op een verstandige manier geld te lenen, kun je op lange termijn daar zeker de vruchten van plukken.

Hoeveel kun je lenen voor een caravan of een mobilhome

Op het ogenblik dat je geld wilt gaan lenen voor de financiering van een caravan of een mobilhome, dan is het zeker goed om te weten wat je maximale leensom zal zijn. Wanneer je de maximale hoogte van de lening kent, kun je hiermee rekening houden als je op zoek gaat naar een leuke caravan of mobilhome zodat je het beschikbare budget niet gaat overschrijden. Er is immers niemand die blij wordt van de constatering dat zijn, of haar, droomcaravan of –mobilhome niet aangeschaft kan worden vanwege het feit dat een kredietverstrekker je niet voldoende geld wil lenen. Op het internet kun je, meestal op de website van een kredietverstrekker, vrij gemakkelijk berekenen wat je maximaal kunt lenen voor de aanschaf van een caravan of een mobilhome

Offertes aanvragen en simulaties uitvoeren

Handige hulpmiddelen bij het maken van een goede vergelijking van meerdere leningen zijn:

 • meerdere (online) offertes van verschillende kredietverstrekkers,
 • meerdere online leensimulaties die uitgevoerd zijn op:
  • de websites van meerdere kredietverstrekkers,
  • meerdere vergelijkingswebsites.

In al deze gevallen zul je immers vrij gemakkelijk kunnen achterhalen:

 • wat de hoogte is van de rentevoet over een bepaalde lening,
 • de uiteindelijke leenkosten die je moet gaan betalen,
 • de looptijd van de lening,
 • de hoogte van de maandelijkse aflossingstermijnen.

Hoewel je tegenwoordig nog altijd persoonlijk offertes aan kunt vragen bij diverse kredietverstrekkers, bieden ook steeds meer financiële instellingen je de mogelijkheid om dit online te regelen. Je hoeft dan de deur dus niet eens uit om te weten te komen wat een bepaalde leenvorm voor je in petto heeft. In een speciaal hulpprogramma vul je digitaal alleen de gevraagde informatie in, bijvoorbeeld met betrekking tot:

 • je persoonlijke situatie,
 • je financiële situatie,
 • de lening die je graag aan zou willen gaan.

Binnen enkele minuten zul je dan een online offerte te zien krijgen die van toepassing is op je specifieke leenwensen. Wanneer je het aanbod interessant vindt, dan heb je doorgaans de mogelijkheid om direct (via een speciale link) een aanvraag voor de betreffende lening in te dienen. Je moet je echter wel altijd goed beseffen dat het aanbod, zoals dat in een offerte wordt gedaan, slechts tijdelijk geldig zal blijven. Zodra deze termijn verstreken is, zul je dus opnieuw een (online) offerte aan moeten vragen.

Een leensimulatie kun je eveneens op steeds meer websites van kredietverstrekkers uitvoeren. De werkwijze is grotendeels hetzelfde als wanneer je een online offerte aanvraagt. Ook nu dien je dus weer de gevraagde gegevens in te voeren in een speciaal hulpprogramma en zal eveneens binnen een paar minuten het resultaat op je beeldscherm, en vaak ook in je mailbox, te zien zijn.

Leningen vergelijken op een vergelijkingswebsite

Een manier om aardig wat tijd en moeite te besparen bij het vergelijken, van meerdere leenvormen van diverse kredietverstrekkers, is gebruikmaken van zogenaamde vergelijkingswebsites. Dit zijn websites die zich toe hebben gelegd op het vergelijken van tarieven en voorwaarden van leenproducten van meerdere financiële instellingen. In de regel zal echter het aantal kredietverstrekkers dat mee worden genomen in deze vergelijkingen beperkt zijn. Door slechts van één vergelijkingswebsite gebruik te maken, zul je dus altijd een goede deal op het hoofd kunnen zien. Om die reden is het dan ook erg verstandig om altijd meerdere vergelijkingswebsites te gebruiken als je op zoek bent naar de ideale lening voor de financiering van je caravan of mobilhome.

Daarnaast moet je ook goed beseffen dat er altijd kredietverstrekkers zijn die een vergelijkingswebsite willen betalen voor een hogere notering van hun producten in de resultatenlijst die potentiële klanten te zien krijgen na het uitvoeren van een leensimulatie. Om te voorkomen dat je in zee gaat met een kredietverstrekker die op deze manier nieuwe klanten probeert binnen te halen, doe je er goed aan om meerdere vergelijkingswebsites te gebruiken en alle informatie nauwkeurig te checken, bijvoorbeeld aan de hand van reviews en klantbeoordelingen die op het internet te vinden zijn.

Conclusie

Als je een caravan of mobilhome met geleend geld wilt gaan financieren, dan is het altijd verstandig om niet voor de eerste de beste deal te zwichten. Beter vergelijk je eerst een aantal verschillende leenvormen, en dan bij voorkeur van meerdere kredietverstrekkers. Juist vanwege de, vaak kleine, onderlinge verschillen in kosten en voorwaarden, kan de ene lening beter bij je individuele situatie passen, dan een vergelijkbare leenvorm van een andere aanbieder.

De verschillen kunnen onder andere zitten in de hoogte van de rentevergoeding die door een kredietverstrekker in rekening zal worden gebracht (als compensatie voor de bereidheid om geld aan je uit te lenen en het financiële risico dat daarmee wordt gelopen. Maar ook de leenvoorwaarden kunnen zowel per lening als per kredietverstrekker soms behoorlijk uiteenlopen waardoor één bepaalde lening duidelijk beter aan zal sluiten bij je leenwensen, maar ook bij je persoonlijke- en financiële situatie. Op een voordelige manier geld kunnen lenen om een droom uit laten komen, en dus jarenlang van die prachtige caravan of dat schitterende mobilhome kunnen genieten, dat wil toch eigenlijk iedereen wel. Uiteraard mag je in geen geval vergeten dat een lening aangaan altijd extra kosten met zich mee zal brengen. Geld lenen kost geld is dan ook een leus die zeker niet onterecht naar voren wordt gebracht als er leningen of kredieten aan worden geprezen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20