Kan ik nog steeds geld lenen na schuldbemiddeling?

Wat is schuldbemiddeling?

Je kan een bedrijf inhuren om de schuldbemiddeling voor jou af te handelen als je niet zelf met je schuldeisers wilt omgaan, maar voor die dienst moet je betalen. Onderzoek alle bemiddelingsbedrijven die je overweegt grondig voordat je er een selecteert, om oplichting te voorkomen. Geen enkel legitiem bemiddelingsbedrijf beweert overheidsprogramma’s te hebben of positieve resultaten te garanderen. Dit schuldbemiddelingsproces zal je algehele kredietwaardigheid schaden.

Tijdens schuldbemiddeling werk je samen met je schuldeisers om een ​​akkoord te bereiken over de bedragen die de schulden moeten betalen. Het idee is dat de crediteuren genoegen nemen met minder dan wat je hen feitelijk verschuldigd bent. Schuldeisers accepteren vaak minder omdat ze op zijn minst iets krijgen, terwijl ze misschien met lege handen komen te staan als je faillissement aanvraagt.

Wat is het effect van schuldbemiddeling?

Schuldbemiddeling verlaagt meestal je kredietscore. Aangezien de schuldeisers late vergoedingen en andere rente kunnen toevoegen, kan je totale schuld ook stijgen. De situatie is nog erger als je crediteuren hebt die een beroep deden op een incassobureau, of je bent voor de rechtbank gedaagd, omdat een vonnis tegen jou je score verlaagt. Door de schuld te verminderen en de resterende lening zonder rente te krijgen, verbetert de cashflow van de bedrijfseigenaar en blijft het bedrijf nog actief.

Kan ik een lening krijgen na schuldbemiddeling of met slecht krediet?

Als het geen noodgeval is, is de eerste stap om een ​​lening met een slecht krediet te krijgen, het verbeteren van uw kredietscore, zodat je je comfortabel de lening kunt veroorloven die je nodig hebt.

Is het echter een noodgeval en is je aanvraag om een ​​lening herhaaldelijk afgewezen vanwege een slechte kredietwaardigheid of geen krediet, kan je een bank- of kredietbondsofficier om een ​​persoonlijk gesprek vragen om hen te overtuigen dat jij kredietwaardig bent.

Wanneer je dat interview krijgt, zorg er dan voor dat je documenten hebt waaruit blijkt dat je een laag risico op wanbetaling hebt. Kredietinstellingen houden van stabiliteit. Als je ze kunt laten zien dat je meerdere jaren in hetzelfde huis (of dezelfde stad) hebt gewoond en dezelfde baan hebt gehad (bij voorkeur voor dezelfde werkgever), dan helpt het je zaak zeker.

Veel voorkomende dingen die uw kredietwaardigheid bewijzen zijn onder meer:

  1. Belastingaangiften van ten minste de laatste twee jaar
  2. Details van uw werkhistorie, inclusief salaris- en salarisstroken
  3. Lijst van bezittingen zoals huis, auto, eigendom en waar je op staat om ze af te betalen
  4. Lijst van ongedekt schulden, zoals creditcards en medische rekeningen
  5. Of je alimentatie of kinderbijslag betaalt of ontvangt
  6. Bankafschriften van zicht- en spaarrekeningen
Meer