Gegevens Zwitserse minister openbaar gemaakt na aankoop crypto

Het Zwitserse federale raadslid Alain Berset was het slachtoffer van een datalek. Zijn adres, privémail en huistelefoonnummer werden openbaar gemaakt nadat een bedrijf dat hij gebruikte om cryptocurrency te kopen was gehackt. Dat meldt de Zwitserse krant Le Matin Dimanche.

Het Franse techbedrijf Ledger SAS, dat diensten aanbiedt waaronder de aankoop, opslag en beveiliging van cryptomunten, werd in juni 2020 getroffen door een cyberaanval. Berset behoorde tot de klanten van wie de gegevens werden gecompromitteerd, weet de krant.

Berset’s adres en telefoonnummer in het kanton Fribourg waren te vinden op het “dark web”. Dat is een deel van het internet waar gestolen persoonlijke gegevens soms worden verkocht, schrijft de krant.

Om te begrijpen hoe crypto werkt…

Berset is de minister van het Zwitserse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat een leidende rol heeft gespeeld bij de reactie van de Alpennatie op de pandemie van het coronavirus. Een woordvoerder van het departement bevestigde aan Le Matin dat Berset “een paar jaar geleden cryptomunten privé kocht, om te begrijpen hoe ze werken”.

De woordvoerder gaf het bedrag dat de politicus investeerde niet vrij en ook niet of hij nog steeds cryptocurrency bezit. Berset was eerder niet op de hoogte van het datalek bij Ledger, zegt de woordvoerder.

Ledger zegt op zijn website dat het zijn klanten per e-mail heeft gewaarschuwd na de cyberaanval in 2020. Ook zegt het dat hun tegoeden nooit zijn bedreigd, en dat er geen informatie over specifieke bedragen of transacties is gestolen.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20