Geen barbecue met Jambon en co

“Wegens de escalerende situatie in Oekraïne lijkt het ons gepast om de persbarbecue uit te stellen”, zo liet de Vlaamse regering gisteren weten. Geen gezellig onderonsje, in februari zowaar, bij de barbecue dus, naast minister-president Jan Jambon, schouder aan schouder met zijn ‘vriend’ Bart Somers (Open Vld) en ‘vriendin’ Hilde Crevits (CD&V).

  • Of dat persmoment überhaupt wel zo slim was nu te organiseren, blijft de vraag. Want onder meer de boeren, die nochtans een zak overheidsgeld van 3,7 miljard euro hebben gekregen qua steun, zijn niet tevreden met het Krokusakkoord. En dus dreigden ze naar Meise, waar de BBQ gepland was aan de plantentuin, af te zakken, om daar te komen protesteren tegen ministers die een vleesje zouden komen grillen.
  • En nog meer: ook de hele sfeer rond de dood van een baby van zes maanden in een crèche in Gent, waarbij de positie van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) toch weer erg ongemakkelijk oogde, zat niet bepaald lekker voor een aantal collega-ministers. Ook in dat dossier kon de vraag gesteld worden of het nu het moment was om gezellig het glas te heffen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20