GameBoy komt weer tot leven

De oude spelletjes van Nintendo passen in deze console van Analogue.

Analogue komt met een console die moeilijk te weerstaan is voor de nostalgische gamer. Pocket brengt handheld-plezier met spelletjes van de klassieke Nintendo GameBoy, belooft het bedrijf. Even blazen in de cartridges en gamen maar.

Zelfde spelletjes, nieuwe console

Het idee achter de Analogue Pocket is best eenvoudig: een apparaat dat toestaat om verschillende klassieke GameBoys hun spelletjes te laten spelen. Analogue Pocket doet dus niet wat de meeste consolemakers beloven als er een klassieker wordt hermaakt. De casettes van uw spelletjes werken nog, er wordt geen spel geëmuleerd.

Al zou Analogue dom zijn om niet een aantal aanpassingen te hebben doorgevoerd. Zo krijgt u met de Pocket een groter, helderder scherm. Dat laat ook meer kleuren toe. U kan op de console namelijk spelletjes spelen van Nintendo GameBoy over Color tot DS. Dat wil zeggen dat de controllers ook aangepast zijn aan die verschillende mogelijkheden. Schouderknoppen voor GameBoy Advance horen daar ook bij, met andere woorden.

Prijzig

Analogue voorziet ook beter geluid dan uw GameBoy ooit kon halen. Mocht u ook zin hebben om echt op het grote spel te spelen, dan kan dat. De console komt namelijk met een tv-dock. Nostalgie komt wel aan een stevig prijskaartje: de Analogue Pocket zou voor een slordige 200 dollar verkocht worden. Hij moet in de winkelrekken liggen in 2020.

Dat prijskaartje mag dan wel stevig zijn, de producers voorzien tegen 2020 nog enkele andere nostalgische games op dezelfde console.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20