Gaat digitaal goud de Russische roebel redden?

De eerste transactie met een aan goud gekoppelde stablecoin (een cryptomunt waarvan de prijs overeenkomt met die van goud) en de digitale versie van de roebel vond plaats in Rusland.

Waarom is dit belangrijk?

Rosbank heeft de eerste transactie in Rusland tot stand gebracht waarbij een token digitaal goud werd geruild met de digitale versie van Ruslands nationale fiatmunt, de roebel. "Deze succesvolle transactie bewijst de groeiende belangstelling voor digitale financiële activa en de behoefte aan betalingen in digitale roebels", aldus de bank. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is de waarde van de roebel fors gezakt.

In het nieuws: De in Moskou gevestigde Rosbank heeft de aankoop van digitaal goud gefaciliteerd met een CBDC, een digitale munt uitgegeven door de centrale bank, meldt Bitcoin.com. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet over een cryptomunt.

  • Volgens een persbericht van de bank is dit de eerste transactie van dit type in de Russische Federatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en de digitale roebel. De CBDC wordt nog ontwikkeld en getest en d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.