Het equivalent van 10 kernreactoren: alle grote parkeerterreinen in Frankrijk moeten verplicht worden overdekt met zonnepanelen

Alle grote parkeerterreinen in Frankrijk moeten in de toekomst worden overdekt met zonnepanelen. Het initiatief is onderdeel van het streven naar hernieuwbare energie van de Franse president Emmanuel Macron.

Waarom is dit belangrijk?

De oorlog in Oekraïne en klimaatverandering hebben de Europese stroomvoorzieningen flink onder druk gezet. Als reactie wendt de Franse overheid zich tot “groene initiatieven”, waaronder wind- en zonne-energie.

Het nieuws: Parkeerterreinen in heel Frankrijk staan op het punt een enorme transformatie te ondergaan.

  • Volgens de wetgeving, die deze week door het Franse parlement is goedgekeurd, moeten bestaande en nieuwe parkeerterreinen met ruimte voor ten minste 80 voertuigen worden overdekt met zonnepanelen
  • Eigenaars van dergelijke terreinen hebben vijf jaar de tijd om aan de maatregelen te voldoen. Exploitanten van parkeerplaatsen met meer dan 400 plaatsen hebben slechts drie jaar de tijd.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer