Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 07 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Franse luxegroep LVMH wil Amerikaanse juwelier Tiffany inlijven

Logo Business AM
Economie

28/10/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) koestert plannen om de Amerikaanse juwelier Tiffany & Co in te lijven. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Financiële details over het Franse voorstel werden niet meegedeeld.

Tiffany heeft momenteel een beurswaarde van 11,9 miljard dollar, maar volgens de insiders zou LVMH voor een overname een bedrag van 14,5 miljard dollar willen betalen.

Tegelijkertijd merken ze op dat Tiffany een dergelijk bod wellicht zal afwijzen. Het bestuur van de Amerikaanse keten zou immers van mening zijn dat het voorstel de reële waarde van Tiffany sterk zou onderschatten.

Amerikaanse markt

‘LVMH is al jaren op zoek naar mogelijkheden om zijn activiteit in de Verenigde Staten verder uit te breiden,’ benadrukken analisten van het persbureau Reuters. ‘Een overname van Tiffany zou aan dat streven kunnen beantwoorden.’

‘De Amerikaanse juwelenketen heeft een moeilijke periode achter de rug. Tiffany is geraakt door de heffingen die het gevolg zijn van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Bovendien kende de verkoop aan Chinese toeristen eveneens een sterke terugval. Tenslotte waren er ook de moeilijke omstandigheden in Hongkong, dat voor luxemerken lang een belangrijk uitvalspunt was voor de verkoop aan consumenten uit het Chinese vasteland.’

‘Tiffany heeft de voorbije periode wel een aantal initiatieven genomen om de verkoop op te voeren,’ zegt Reuters nog. ‘Onder meer ging de keten over tot de verkoop van meer betaalbare producten zoals halskettingen en oorbellen.’

Daarmee hoopt de keten nieuwe klanten te kunnen winnen onder de millennials, die zich in groeiende mate op merken uit de lagere marktsegmenten – zoals Pandora of Signet Jewelers – hebben gericht.’

De Amerikaanse keten is momenteel eigendom van een groep investeerders rond zakenman William Chaney.

Bulgari

Anderzijds heeft LVMH tijdens het derde kwartaal van dit jaar de omzetverwachtingen, ondanks de onrust in Hongkong, overtroffen. De Franse groep, gecontroleerd door miljardair Bernard Arnault, heeft een beurswaarde van 215 miljard dollar.

De portefeuille van het Franse concern omvat onder meer merken zoals Fendi, Christian Dior, Givenchy en Veuve Cliquot. In de juwelenmarkt is LVMH actief met het merk Bulgari. Tiffany zou die activiteit moeten helpen versterken.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks