Topfavoriet Frankrijk uitgeschakeld op EK na thriller tegen Zwitserland

Frankrijk is uitgeschakeld op het EK voetbal. De regerende wereldkampioen trok naar het Europees Kampioenschap als de absolute topfavoriet, maar na een marathonwedstrijd tegen Zwitserland is het over en uit voor Les Bleus.

Vandaag werden er enorm veel doelpunten gescoord op het Europees Kampioenschap voetbal. De eerste wedstrijd van de dag, die tussen Kroatië en Spanje eindigde na 90 minuten op een gelijkspel 3 – 3. Maar in de verlengingen wist Spanje nog twee keer te scoren en zo een plekje in de kwartfinales te bemachtigen.

Penalty’s

Ook de tweede wedstrijd van de dag, die tussen Frankrijk en Zwitserland eindigde op 3 – 3 na de reguliere speeltijd. In de verlengingen werd niet gescoord waardoor het tot penalty’s kwam.

Alle penalty’s van de Zwitsers gingen binnen, maar bij de vijfde strafschop van Frankrijk ging het fout. Sterspeler Kylian Mbappé moest de beslissende penalty trappen en die werd gestopt door de Zwitserse doelman Yann Sommer. Daardoor moet de regerende wereldkampioen nu het EK verlaten en staat Zwisterland vrijdag in de kwartfinale tegen Spanje. De winnaar van dat duel wordt de mogelijke tegenstander van de Rode Duivels in de halve finale.