Francesco Vanderjeugd (Open Vld) opnieuw in opspraak, ditmaal om een seksfilmpje

De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open Vld), is in opspraak gekomen door een filmpje dat hij liet zien op een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij. In het filmpje was te zien hoe Vanderjeugd seks had met een vrouw.

Opgemerkt: Op een barbecue voor sympathisanten op 7 juni liet Vanderjeugd een bijzonder filmpje zien.

  • Een aantal twintigers waren getuige van het bizarre moment. Een van hen getuigt tegenover De Krant van West-Vlaanderen: “We waren aan het zeveren over meisjes. Gewoon, jonge gasten onder elkaar. Plots haalt de burgemeester zijn gsm boven, start hij een filmpje en geeft hij zijn gsm door”.
  • Dat filmpje bleek expliciete beelden te bevatten van Vanderjeugd zelf. “Duidelijk zelf gemaakt, van een meisje dat seksuele handelingen stelde met hem. Sommigen van ons hebben gekeken, anderen niet”, stelt een andere getuige.
  • De twintigers riepen de burgemeester op om zijn gsm weer weg te steken. Vanderjeugd erkent nu dat hij een fout maakte. “Ik ben daardoor diep bedroefd. Ik ga er zeker niet licht over”, zegt hij. “Ik heb mijn excuses aangeboden aan de vrouw die te zien is op de beelden, en zij heeft de verontschuldiging ook aanvaard”.
  • Ondanks een “uitgelaten sfeer” wil Vanderjeugd benadrukken dat hij niet dronken was op het moment dat hij de beelden liet zien. Tevens geeft hij aan dat hij volgens hemzelf niets strafbaars heeft gedaan.
    • Het kwaad lijkt echter al geschied: Open Vld zou een intern onderzoek overwegen, schrijft De Krant van West-Vlaanderen. Vanderjeugd wacht dat allicht niet af: “Het is duidelijk dat ik in de spiegel moet kijken en ik voel dat ik dat op dit moment niet meer kan doen. De komende uren of dagen trek ik mijn conclusies”, zegt hij tegenover VRT NWS.
  • Het is niet de eerste keer dat Vanderjeugd in opspraak komt. Het netelige dossier rond mogelijke belangenvermenging bij bouwprojecten blijft boven zijn hoofd hangen. Die zaak komt volgend jaar voor de rechtbank.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.