Fouad Ahidar dient klacht in tegen PS door sms-campagne

Brussels politicus Fouad Ahidar gaat klacht indienen tegen de Brusselse PS. Die had een sms-actie op poten gezet waarvan Ahidar vindt dat die niet volgens de regels verliep.

In het nieuws: Ahidar meent dat de sms-actie hem mogelijk zetels heeft gekost.

  • Brusselaars kregen op 8 juni om 22 uur een sms waarin werd opgeroepen om te stemmen voor PS-politici, waaronder burgemeester Philippe Close (PS). Dat er op de avond voor de verkiezingen zo laat nog een sms wordt verstuurd, is tegen de regels.
  • Burgerbeweging Transparencia diende daarom een klacht in bij de Brusselse rechtbank. Volgens de organisatie is de sms-actie bovendien in strijd met de GDPR-wetgeving die de privacy regelt. De organisatie wil dat de onderzoeksrechter beslag legt op de telefoonlijst, om zo onwettige praktijken uit te kunnen spitten.
  • Ahidar sluit zich nu aan bij die oproep en dient mee klacht in tegen onbekenden, weet nieuwssite Bruzz. Hij vindt ook dat onderzocht moet worden of de late actie hem stemmen kostte. “De resultaten moeten herbekeken worden, en we moeten een grondigere controle voeren”, geeft hij aan tegenover Bruzz.
  • Daartoe diende hij ook een klacht in bij de Kamer, die bij de eerste zitting over de geldigheid van de verkiezingen moet stemmen. Net zoals in Vlaanderen met de klacht van Open Vld gebeurde, zal de commissie Geloofsbrieven de aanvraag van Ahidar behandelen.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.