Fouad Ahidar krijgt weer een veto, ditmaal van Open Vld

Ook de Brusselse Open Vld wil niet samenwerken met Team Fouad Ahidar, de partij die Ahidar oprichtte nadat hij zich afscheurde van Vooruit. Dat zegt Brussels kopstuk Sven Gatz.

In het nieuws: Ontslagnemend minister Sven Gatz wil geen meerderheid vormen met Team Fouad Ahidar.

  • Donderdag verklaarde Ahidar aan persagentschap Belga dat hij van Open Vld gehoord zou hebben dat de liberalen niet met hem in een regering willen. Gatz bevestigt dit nu in een blogpost.
  • In 1999 stond Gatz nog samen met Ahidar op de kartellijst Volksunie-iD21, maar volgens Gatz is Ahidar “doorheen de jaren wat meer naar links opgeschoven en een stuk meer richting religie”.
  • “Dat is zijn goed recht, maar mijn meug is het niet”, schrijft Gatz. “Een meerderheid vormen met zijn ‘Team’ staat dus niet op mijn lijstje.”
  • Ook MR en Défi willen niet samenwerken met Ahidar. Christophe De Beukelaer van Les Engagés wil samenwerking echter nog niet uitsluiten, maar stelt zich vragen bij het zwaar religieuze discours dat Ahidar voert.
  • Langs Vlaamse kant hoopt Ahidar op steun van Groen en zijn voormalige partij Vooruit. Voor die laatste blijft samenwerking lastig. Hannelore Goeman (Vooruit) had het over het “zwartmaken van kandidaten” door Ahidar. Op bepaalde punten, zoals onverdoofd slachten, verschillen beiden nog altijd sterk van mening.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.