Formule E voegt volgend seizoen minstens vier steden aan zijn kalender toe

Steden over de wereld tonen een grote belangstelling om een race van de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, te kunnen organiseren. Dat heeft Alberto Longo, wedstrijdverantwoordelijke van de Formule E, gezegd in een vooruitblik op de organisatie van het volgende seizoen.

Longo merkt daarbij op dat volgend jaar vier nieuwe races aan de kalender zou kunnen worden toegevoegd. Die interesse is volgens Longo bijzonder opmerkelijk, nadat de races gedurende twee seizoenen met de gevolgen van de coronapandemie hebben moeten afrekenen.

Eindhoven en Vancouver

Het lopende seizoen bestaat uit vijftien races, verdeeld over acht steden. Daarmee kan de Formule E nu al van een recordkalender gewag maken. ‘De kalender voor volgend seizoen oogt echter veelbelovend’, betoogt Alberto Longo tegenover het magazine Autosport.

‘Er kan vanuit vele hoeken een grote interesse in de Formule E worden vastgesteld. Dat is niet alleen het geval voor potentiële sponsors en constructeurs, maar ook steden over de hele wereld laten belangstelling blijken om een wedstrijd te kunnen organiseren.’

‘Voor volgend seizoen komen er minstens twee nieuwe steden de kalender vervoegen, naast de races in Seoul en Jakarta, die voor dit seizoen waren aangekondigd, maar door de gevolgen van de coronacrisis nooit konden worden georganiseerd.’

Een definitieve beslissing over de kalender van het achtste seizoen zal in juli door de World Motor Sport Council van de International Automobile Federation worden genomen. Naast Seoul en Jakarta, wiens deelname met een jaar is uitgesteld, zouden alvast de Canadese metropool Canada en de Nederlandse technologiestad Eindhoven mogelijk aan de kalender worden toegevoegd.

‘In beide steden hebben de politieke verantwoordelijken hun steun voor een deelname aan de Formule E toegezegd’, merkt Alberto Longo. ‘Ook hun nationale regeringen hebben aangegeven zich achter de projecten te scharen. Dat zijn voor de Formule E cruciale voorwaarden om een stad aan de kalender te kunnen toevoegen.’

Tempelhof

De kalender zal volgend jaar ook de terugkeer inhouden van drie steden – Santiago in Chili, Sanya in China en Parijs in Frankrijk – die dit seizoen door de uitbraak van de coronacrisis werden geschrapt.

Het huidige seizoen ging in februari van start met een race in Saoedi-Arabië. Door de impact van de coronacrisis moest echter geregeld in de kalender worden geschoven.

Het seizoen zal worden afgesloten met twee races op de vroegere luchthaven Tempelhof in Berlijn, dat ook het vorige seizoen met de organisatie van zes wedstrijden afrondde. De andere steden dit jaar op de kalender zijn Rome, Valencia, Monaco, Puebla, New York, Londen en Berlijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20