Fiscus krijgt Panama Papers pas na ruim vier jaar

Meer dan vier jaar na het uitlekken van de Panama Papers heeft de Belgische fiscus eindelijk een pak informatie uit die gelekte documenten over constructies in belastingparadijzen in handen gekregen.

Dat schrijven De Tijd, Knack en Le Soir. ‘Op 25 augustus heeft de Bijzondere Belastinginspectie van de Duitse federale belastingadministratie bulkgegevens verkregen in de zaak Panama Papers‘, meldt minister van Financiën, Alexander De Croo (Open Vld). ‘Deze recent ontvangen gegevens worden geanalyseerd volgens de gebruikelijke methodes.’

De Croo benadrukt dat de Bijzondere Belastinginspectie het Duitse Bundeskriminalamt al in 2017 contacteerde. ‘Maar ondanks die pogingen en contacten was een uitwisseling niet mogelijk omdat de BBI niet over politionele bevoegdheden beschikt’, verklaart De Croo de trage gang van zaken.

De regering-Michel hoopte in juli 2016 nog 65 miljoen euro te halen uit de Panama Papers, maar de Bijzondere Belastinginspectie benadrukte begin vorig jaar dat ze nooit een bedrag naar voren geschoven had. Momenteel staat de teller op 29,8 miljoen euro aan gevestigde inkomstenbelastingen. Of de nieuwe gegevens nog meer kunnen opbrengen, valt af te wachten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20