Fed komt met nieuw steunpakket van 2.300 miljard dollar

De Amerikaanse centrale bank heeft weer een reeks maatregelen aangekondigd om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Het gaat alles bij elkaar om zo’n 2.300 miljard dollar extra hulp, via programma’s om onder meer kleine en middelgrote bedrijven en lokale overheden aan leningen te helpen.

‘De hoogste prioriteit van ons land moet zijn deze volksgezondheidscrisis aan te pakken, zorg te verlenen aan zieken en de verdere verspreiding van het virus te beperken’, erkent voorzitter Jerome Powell. ‘De rol van de Fed is om zoveel mogelijk verlichting en stabiliteit te bieden tijdens deze periode van beperkte economische activiteit.’

Volgens Powell moeten de nieuwe ingrepen ervoor zorgen dat het uiteindelijke herstel van de economie zo krachtig mogelijk zal zijn. De Fed verlaagde half maart de rente al onverwacht naar bijna nul. Eerder die maand kwam de Fed na een noodvergadering ook al met een renteverlaging. Daarnaast kondigde de koepel van centrale banken in de VS nieuwe opkoopprogramma’s en andere monetaire stimuleringsmaatregelen aan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20