Faux News: Murdoch wist wel degelijk dat zijn Fox News de wereld verkiezingsleugens voorschotelde

Nieuwe onthullingen in de rechtszaak van de Canadese producent van stemapparatuur Dominion Voting Systems tegen de in de VS grenzeloos populaire tv-zender Fox News tonen aan dat de eigenaar en voorzitter Rupert Murdoch wel degelijk wist dat zijn toppresentatoren zijn publiek verkiezingsleugens voorschotelden.

Waarom is dit belangrijk?

Rupert Murdoch is zonder meer de belangrijkste mediafiguur in de naoorlogse geschiedenis. Murdoch bouwde tijdens zijn carrière een imperium van mediamerken op, dat hem in staat stelde om in de belangrijkste Angelsaksische democratieën het verschil te maken en menig president/premier verkozen te krijgen. Nadat hij in 2011 verplicht werd na een mega-afluisterschandaal zijn roddelkrant News of the World te sluiten, vormt het schandaal rond zijn Fox News een nieuw dieptepunt in zijn al zeer bedenkelijk curriculum.

In het nieuws. Vorige week raakte bekend dat de populairste opiniemakers van Fox in hun shows andere zaken vertelden dan ze privé geloofden. Nu blijkt dat hun baas, de Australische mediamogol Rupert Murdoch, daar wel degelijk van op de hoogte was. Murdoch gaf in een verklaring onder ede toe dat de zender onwaarheden promootte over "het stelen van de presidentsverkiezingen van 2020".

  • "Achteraf beschouwd, had ik graag gezien dat we deze leugens harder aan de kaak zouden hebben gesteld", v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer