Facebook voegt Messenger en Instagram-chats samen

Facebook is begonnen met de integratie van Instagram. Het ziet ernaar uit dat de focus in eerste instantie op de chatdiensten komt te liggen.

Het lijkt nu toch zover te zijn: Facebook zou de chatfuncties van Instagram en Facebook hebben samengevoegd. Dat meldt de Amerikaanse techsite The Verge.

Vrienden die Facebook gebruiken

Verschillende gebruikers, zowel op iOS als op Android, melden een update in de Instagram-app, met de boodschap ‘Er is een nieuwe manier om te chatten op Instagram’, met daarbij een lijst features, zoals ‘een nieuwe kleurrijke look voor je chats’, meer emoji, swipen om te antwoorden en, vooral, ‘chatten met vrienden die Facebook gebruiken’.

Wie de update doorvoert, ziet het gewone DM-icoontje aan de rechterbovenkant op Instagram, vervangen worden door het Facebook Messenger-logo. De chatfunctie op Instagram is inderdaad kleurrijker. Het is echter nog niet mogelijk om een bericht naar Facebook-gebruikers te sturen vanop Instagram.

Drie chatdiensten

Maar Facebook heeft duidelijk gemaakt dat het van plan is de twee finaal te laten samenvallen. Uiteindelijk zou zelfs de derde dienst van Facebook, WhatsApp, mee in bed getrokken worden. Facebook zou momenteel de infrastructuur om dat mogelijk te maken aan het herbouwen zijn.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft ook gezegd dat hij het systeem volledig op end-to-end-encryptie wil laten zetten, wat momenteel een van de belangrijkste kenmerken van WhatsApp is. Door die integratie zou Facebook moeten kunnen concurreren met iMessage van Apple.

Facebook heeft Instagram sinds 2012 in portefeuille. Zuckerberg en co. betaalden er toen 1 miljard dollar voor. WhatsApp kwam bij de Facebook-familie in 2014, voor 19 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20