Facebook inc. overweegt naamsverandering

Facebook inc., het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, krijgt binnenkort een andere naam. Dat bericht de Amerikaanse technologieblog The Verge. Topman Mark Zuckerberg zal de nieuwe naam toelichten tijdens de jaarlijkse Connect-conferentie van het bedrijf, volgende week donderdag.

Niet langer sociale media, vooral metaverse

Die nieuwe naam zal in het teken staan van de metaverse, het laatste project van waar Facebook zich in verdiept. De metaverse moet een nieuwe stap worden voor onze online ervaringen. Via virtual en augmented reality zullen gebruikers van de metaverse elkaar kunnen ontmoeten alsof ze in dezelfde ruimte zijn. Facebook maakte eerder deze week bekend 10.000 ingenieurs aan te werven binnen de EU om de metaverse uit te rollen.

De virtual reality-diensten die Facebook nu al aanbiedt met Oculus moeten een grote rol spelen in die visie. De Oculusbrillen en de VR-technologie zijn nodig om in de metaverse samen te komen. In juli zei Zuckerberg nog dat hij verwacht dat de komende jaren “mensen ons niet langer als een social-mediabedrijf zullen zien, maar als een metaversebedrijf.”

De bekende merken zoals Facebook, Whatsapp en Instagram blijven naar alle waarschijnlijkheid hun naam behouden. De naamswijziging heeft betrekking op het moederbedrijf. Medewerkers van Facebook geven voorlopig geen commentaar.

Meer