Facebook brengt gamingapp op de markt

Het sociale netwerk Facebook brengt een app uit die games zal bevatten, maar waarmee u ook uw scherm kunt streamen terwijl u gamet of kunt kijken naar mensen die dat doen. Het gaat daarmee in concurrentie met Twitch van de techgigant Amazon.

De app komt maandag uit en wordt beschikbaar op zowel iOS als Android vanaf deze goedgekeurd is door respectievelijk Apple en Google. De lancering was gepland voor juni, maar is vervroegd omdat mensen nu binnen moeten blijven door het coronavirus.

Met de app kunt u tonen wat er op uw scherm gebeurt terwijl u aan het gamen bent of naar andere mensen kijken die hun games streamen. Tegelijkertijd biedt de app ook enkele kleine mobiele games aan, maar de nadruk ligt op streaming.

Twitch

Daarmee treedt het bedrijf in rechtstreekse concurrentie met Amazon, dat met de website Twitch exact hetzelfde doet.

Facebook heeft wel nog een lange weg te gaan om Twitch in te halen. De site bracht 230 miljoen dollar (211 miljoen euro) aan advertenties op in 2018. Komt daarbij dat er op de app van Facebook zelfs geen advertenties zullen staan, maar het bedrijf hoopt wel om inkomsten te halen uit aankopen in games.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20